susuz pisuvar
susuz pisuvar

Susuz Pisuvar Nasıl Çalışır? Su Tasarrufu Sağlar Mı?

Tuvaletler ile ilgili bir tartışma susuz pisuvarları kapsamadan tamamlanamaz. İnşaat şirketleri banyo veya wc için susuz pisuvar tercih edebilirler. Kalabalık halka açık tuvaletlerde susuz pisuvarlara örnekler görebilirsiniz. Bina sahipleri, kuru pisuvarları kullanarak, binlerce lira su ve kanalizasyon masrafından tasarruf edeceklerini görebilirler. Susuz pisuvarlar kuraklıktan muzdarip olan ülkelerde ortaya çıkıyor. Örneğin Arizona 2005 yılında devlet binalarında susuz pisuvarlar yaptı. Eviniz için susuz pisuvar da satın alabilirsiniz. Her biri günde üç kez 5.7 litrelik tuvaleti temizleyen üç erkek olan bir aile, susuz bir pisuvar monte ederek ve kullanarak yılda 20 litreye varan su tasarrufu sağlayabilir.

Kalabalık mekanlarda; ofis, Alışveriş merkezlerinde, petrol istasyonlarında, hastaneler, eğitim kurumları, fabrikalar, devlet dairelerinde ve tüm özel işletmelerde kullanıldığı düşünülürse ne kadar su tasarrufu edildiği anlaşılacaktır. Azda olsa araştırmalar sonucu İstanbul gibi metropol şehirlerin bazı mekanlarında kullanılmakta ve memnuniyet oluşturan bu sistem dikkat çekiyor. Örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni binalarında susuz pisuvar sistemini kullanmaktadır. Mevcut eski pisuvarları değiştirmekte oldukça kolaydır.

Susuz pisuvar çalışma mantığı

Susuz pisuvarlar, su girişi için boru olmadan normal pisuvarlara benziyor. Erkekler bunları normal kullanır, ancak pisuvarlar vakumlanmaz. Bunun yerine, yerçekimi ile süzülürler. Çıkış boruları bir binanın geleneksel sıhhi tesisat sistemine bağlanır. Başka bir deyişle, atıklarınızla uğraşmanıza neden olan bir kompost tuvaletin aksine, bu pisuvarlar idrarı bir su arıtma tesisine gönderir. Pisuar tasarımları, drenajdaki teknolojiye göre farklılık gösterir. Örneğin, borunun duvar tesisatına takılan bir plastik lavabo bulunuyor. Diğer yandan, drenajda idrar kokuları dedikleri bir tuzak (bir fincan) koyulan pisuvarlarda vardır. Tuzak / bardağı su ve özel bir sıvıyı genellikle yağ ile doldurursunuz. Sıvı sadece su üzerinde yüzmek zorundadır. İdrar lavaboları ve ilişkili gazlar yağdan yükselemez. Her üç ayda bir, 7000 deşarj olacak şekilde değiştirilmelidir. Kokusuz çalışma sistemi ile büyük bir sorunu ortadan kaldırmış olacak olan pisuvar aynı zamanda hijyen açısından çok önemli bir yere sahiptir.

Türkiye’de tuvaletlerde milyonlarca litre su yıllık olarak kullanılmaktadır. Sonuçları bu kullanım doğal kaynakların tüketimini içerir ve düzeltilecek yeni altyapının inşası ve içme suyu ve atık su iletilir. Susuz veya pisuvar pislikleri, bu etkilerin azaltılmasına yardımcı olabilir ve düşük fayda dahil olmak üzere diğer avantajları sunar. Geliştirilmiş tuvalet hijyeni ve azaltılmış fikstür bakımı vardır.

Bazı önemli uyarılar yapılması gerekir: kullanıcılar tarafından olası kabul eksikliği, koku kontrolü kod yetkilileri tarafından sorunlar ve reddedilme olabilir. İdrar yaklaşık % 96 sıvı olduğu için ek suya ihtiyaç yoktur. Drenajı yıkamak için gerçekten gereklidir. Susuz pisuvar, konvansiyonel gibi muadili, bu kavramdan faydalanır. Genellikle olumlu sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Bu makale susuz pisuvarların tasarımı, uygulamaları, bakım, avantajlar ve dezavantajları işlenmeye çalışılmıştır. Susuz pisuvar üst düzey hijyen sağlar. Birçok insan vardır ki idrarın kirli bir madde olduğuna inanır. Bununla birlikte, genellikle bir sıhhi sıvı oluşur. Çoğunlukla çözünmüş metabolik atık ve fazla sudur. Fakat bir kişinin idrarı barındırdıkları zararlı mikroorganizmalar ile bazı tip idrar yolu enfeksiyonu olabilir. Bu yüzden tuvalet ve banyolarda hijyen çok önemlidir.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *